Film- & Videokunst
ma - di - woe - do
telkens van 18u.30 tot 22u.
Campus Eyckermans
1ste verdiep
contact en info
Jan Michiels
Kobe Wens
In het atelier Film- & Videokunst leer je film maken vanuit de praktijk. Of je nu een fictiefilm wil leren maken, of eerder interesse hebt in documentaire, animatie of experimentele film, binnen het atelier kan je een eigen persoonlijk traject uitbouwen.
De opleiding bestaat uit een traject van 5 jaar (+ evt. 2 jaar specialisatie), waarbij alle facetten van het film maken aan bod komen. Gaande van idee tot eindresultaat, van scenario tot projectie, je doorloopt het gehele productieproces. Je leert er met de camera werken, beeld- en geluidsmontages maken, scenario’s schrijven, samenwerken met ‘cast’ en ‘crew’... Ook wordt er gewerkt aan de technische vaardigheden die je nodig hebt om jouw persoonlijke projecten vorm te geven. De ‘hands-on’ opleiding krijgt dan weer een theoretisch kader onder de vorm van lessen filmgeschiedenis, filmanalyse, beeldgrammatica,…
De lessen worden opgesplitst in stamlessen en verdiepings-ateliers. De stamlessen zijn de kern van de opleiding en omvatten lessen die specifiek voor een bepaald niveau worden ingericht.
De verdiepings-ateliers zijn gemeenschappelijk voor de verschillende niveaus en leggen de focus specifiek op fictie, documentaire en reportage of animatie en experimentele film.
De opleiding omvat 2 lesmomenten per week te kiezen uit maandag, dinsdag, woensdag en donderdagavond, telkens van 18u.30 tot 22u. Traditioneel zijn de stamlessen op dinsdag en donderdag, met oa. Filmgeschiedenis (om de 2 weken). Maandag en woensdag zijn verdiepings-ateliers of workshops. Er is ook de mogelijkheid om in de namiddag op het atelier te werken, of in het weekend.